modulair

Jaargang: 2021 | Editie: 05 | Oktober

26 november

image

Van mondkapjesdeal tot toeslagenaffaire en te vroeg afgekondigde versoepelingen van coronamaatregelen: het afgelopen jaar stond regelmatig in het teken van mismanagement. Hoewel veel voorbeelden de publieke sector betreffen, is mismanagement ook het bedrijfsleven geen uitzondering. Denk aan autofabrikanten die oogluikend het gebruik van sjoemelsoftware in hun auto’s toestonden in ‘dieselgate’ en aan de ondergang van de Nederlandse multinational Imtech n.a.v. frauduleuze praktijken door het management in Duitsland en Polen. De faculteit Managementwetenschappen organiseert op vrijdag 26 november a.s. een inspirerende middag over het thema Mismanagement. Met prikkelende colleges uit de wetenschap en interactieve discussies willen zij je kennis laten maken met de basale fouten die managers maken en de grote gevolgen die deze fouten hebben. Je leert natuurlijk ook hoe je deze fouten kan voorkomen en waarom het soms ook nodig is dat organisaties en managers fouten maken. Het is een hybride evenement: je kunt online deelnemen, maar ook op locatie. Deelname is gratis! Ook studenten van andere faculteiten zijn van harte welkom!

Verhuizing studiecentrum Amsterdam

Het nieuwe studiecentrum in Amsterdam is geopend!

Open en modern ingericht met een nieuwe frisse look. We hebben de beschikking over meerdere tentamen- en onderwijsruimtes, een vergaderruimte en flexwerkplekken voor medewerkers. Je kunt in dit studiecentrum niet alleen terecht voor tentamens en onderwijsbijeenkomsten maar ook voor inzage van tentamens, waarmerken van diploma’s, toegang tot COTAN en inzage van cursusmateriaal (op afspraak).

Colofon

Modulair is het online studentenmagazine van de Open Universiteit en verschijnt elke twee maanden. Studenten en alumni kunnen het magazine ook lezen in mijnOU, het studentenportaal met alle voor studenten relevante informatie.

Redactie

Dominique Knols (hoofdredactie) Astrid Bastings

Loes Toenbreker

Redactiesecretariaat

Vormgeving

Janine Cranshof

Bas Oberndorff

Aan deze uitgave werkten mee

Sake Elzinga Fred Meeuwsen Pascal Panis Peter Strelitski (coverfotografie) Irene van Wesel

modulair oktober

010