modulair

Leestijd: 1 min | Tekst: Dominique Knols | Fotografie: privé-archief van Fleur Medema

08

#Afgestudeerd

Éen van onze afgestudeerden is Fleur Medema (28), docent aan de Hanzehogeschool Groningen. Een sportieve student met marketingbloed.

De eerste fysieke diploma uitreiking na corona-maatregelen-tijd heeft weer plaatsgevonden! Wat was het fijn om elkaar in het echt te mogen zien. Een korte impressie kun je op onze website bekijken.

Haar hobby’s (western paardrijden en motorrijden) moesten soms even schuiven om aan de studie te gaan maar al met al was alles goed te combineren.

Na haar opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool heeft Fleur een tijdje gewerkt in de marketing en communicatie om vervolgens een master Managementwetenschappen te gaan volgen aan de Open Universiteit. Inmiddels is ze afgestudeerd op Marketing en Supply Chain Management.

Vooruit plannen Het fijne aan studeren bij de Open Universiteit vond zij het kunnen vooruit plannen. ‘Alle opdrachten en planningen zijn snel beschikbaar in Youlearn, en zo kun je dus al aan de slag met het maken van opdrachten. Als er een drukke periode aan zat te komen op het werk en ik wat minder tijd had voor de studie, begon ik alvast met voorwerken. De flexibiliteit en de wendbaarheid zijn ontzettend fijn bij de Open Universiteit. Hierdoor heb ik mijn studie versneld kunnen afronden. Zelfs met mijn 4-daagse werkweek was dit goed te combineren.

En strak plannen ‘Corona heeft het studeren an sich wel iets makkelijker gemaakt, omdat er minder sociale activiteiten waren. Als je strak plant is de opleiding prima te combineren met je privéleven en werk. Maar eerlijk is eerlijk, sommige periodes waren druk en draaide alles alleen om de studie’.

‘Doordat mijn afstudeerbegeleider zo snel reageerde kon ik in een vlot tempo werken aan mijn scriptie’

modulair oktober

08