modulair

Thema: Gezondheid

Jaargang: 2021 | Editie: 03 | juni

INHOUD

01

Voorwoord

Voor deze themauitgave vroegen we Esther Bakker, universitair docent Gezondheidspsychologie, en dus specialist op dit gebied, haar blik op gezondheid te delen. Het werd een grote Ja!

02

De student

Sandy Heylen kwam mede door haar studie uit haar burn-out en depressie en wil haar ervaringen en kennis inzetten om vooral jongeren, te helpen een gezond leven te leiden en mentaal weerbaar te worden.

03

Nieuwe master

De nieuwe master Gezondheidswetenschappen leidt mensen op die willen vernieuwen en oplossingen gaan bedenken om onze samenleving gezonder te maken.

04

Uit de praktijk: Healthcare Management

Frederieke Bruijne en Marinus Ortelee volgen de opleiding Healthcare Management om te leren hoe ze patiënten in hun ziekenhuis nóg beter en efficiënter kunnen helpen. Zij vertellen over de positieve vibes die ontstaan!

05

En dan de studie

Jan Keuken, student Cultuurwetenschappen kijkt graag over de heuvels. Om gezond en vitaal te blijven, maar ook om zijn studie te kunnen blijven combineren met zijn werk.

06

Kennis

Welke disciplines nog meer meedenken over het thema Gezondheid? Bijna allemaal!

07

Afgestudeerd

Marion Teunissen is physician assistant en studeerde in september 2020 af bij de faculteit Psychologie. Haar passie voor slaap en aan slaap gerelateerde ademhalings- stoornissen nam ze mee de studiebanken in.

08

Lezen

Het lezen van boeken is een verrijking van je leven. En nog eens goed voor je gezondheid, want: het vermindert stress! Een greep uit de boeken die door onze docenten (en 2 alumni) geschreven zijn.

09

De docent

Docent Evert van de Vrie gaat met pensioen en blikt terug op 35 bijzondere jaren waarin hij wiskunde onderwijs gaf. En kijkt voornamelijk uit naar meer zon, wind en water!

010

Column

De eerste stap is gezet! Tamara Boere heeft zich ingeschreven voor de opleiding Managementwetenschappen en geeft ons vanaf nu een kijkje in haar leven.

Colofon