modulair

Leestijd: 2 min | Tekst: Dominique Knols | Fotografie: Istock

LEZEN

08

Lezen is, naast kennisverrijking, een vorm van ontspanning, een manier om je onder te dompelen in andere sferen. Het zet je aan het denken en leert je met een andere blik naar de wereld om je heen te kijken. En het helpt stress te verminderen wat weer een positieve invloed heeft op je algehele welzijn.

Onze docenten (en 2 alumni, Catheleijne en Johan) laten je graag kennis maken met hun recente publicaties. Zodat jij je deze zomer niet hoeft te vervelen, je kennis en-passant uitbreidt en uitgerust en ont-strest aan je nieuwe studiejaar kunt beginnen!


Fanstrategie

Wil Michels

Veel boeken over fans/ambassadeurs van een merk zijn vooral anekdotisch. Dit boek biedt een strategische aanpak met een sterke nadruk op sales. In dit boek staat de psychologie van de fans centraal en de emotie en relatie tussen de fan en het merk.

Ik ben autastisch!

Esther Bakker (Walraven) en Bianca Toeps

Een boek voor kinderen waarin wordt uitgelegd wat het betekent om autistisch te zijn. Hoofdpersoon Bianca legt uit hoe autistische hersenen werken en waarom sommige dingen voor autistische kinderen vaak net even anders gaan. Wat is er lastig? En wat juist leuk? En hoe kun je moeilijke dingen makkelijker maken? Bianca's vrienden kunnen erover meepraten en delen hun ervaringen.

Was

Jilt Jorritsma

Was is een hallucinante roman die toont hoe ons bewustzijn, geheugen en gedrag keer op keer worden gemanipuleerd. Wat gebeurt er als je je eigen werkelijkheid naar je hand kunt zetten? Hoe ver zou je gaan? Een roman met echo's van het werk van de Gebroeders Grimm, David Lynch, en series als Dark, Black Mirror en Westworld.

Animo: Een filosofie van het spelende leven

Jeroen Vanheste

Dit boek is een pleidooi voor het spel als vorm van levenskunst. Een oproep om je leven een speelse lichtheid en kleur te geven door het te benaderen als een spel waarvan je de regels deels zelf vastlegt.

Ongemerkt verder

Catheleyne van der Laan

Geïnspireerd op verhalen en personages uit haar werk als psychotherapeut schreef alumna van der Laan het boek Ongemerkt verder. Een boek met vier verhalen van vier mensen die klem zitten in het leven. Verhalen die achter de labels van DSM-5 geclassificeerde (psychiatrische) aandoeningen zitten.

Napoleontic Governance in the Netherlands and Northwest Germany

Martijn van der Burg

In de publicatie onderzoekt van der Burg de napoleontische integratie van Nederland en Noordwest-Duitsland.

Autisme is geen puzzel

Sylvia Stuurman

Dit boek beschrijft autisme van binnenuit, met tegelijkertijd een wetenschappelijke basis en veel voorbeelden uit de praktijk.

Artificiële Intelligentie en de rechtsstaat

Reijer Passchier

Over verschuivende overheidsmacht, Big Tech en de noodzaak van constitutioneel onderhoud.

image

Observaties van de korpsantropoloog

Janine Janssen

Een antropologisch perspectief op wetenschapsbeoefening voor, met en bij de politie.

The Economic Geography of Cross-Border Migration

Karima Kourtit

Een verzameling wetenschappelijke bijdragen over de lokale en regionale effecten van grensoverschrijdende migratie.

Marc Bosma en Johan van Zanten

Een boek voor mensen met autisme die problemen ondervinden door verslavend gedrag. Het is een praktisch werkboek waar je meteen mee aan de slag kunt. Aan de hand van vragenlijsten en oefeningen zet je voor- en nadelen van je gebruik op een rij en leer je om meer controle op je gebruik te krijgen. Door vervolgens ook je stressbronnen aan te pakken verklein je de kans op terugval en vergroot je de kwaliteit van je leven! Te bestellen bij uitgeverij Hogrefe.

The Human Right to Health

Eduardo Arenas Catalán

Dit boek verschijnt op 30 juni 2021 en biedt een frisse kijk op hoe het probleem van ongelijke toegang tot gezondheidszorg effectief kan worden aangepakt.

Cosmina Voinea, Nadine Roijakkers en Ward Ooms

Dit boek over duurzame innovatie maakt deel uit van de reeks ‘Routledge Studies in Innovation, Organizations and Technology’, een boekenserie over baanbrekend onderzoek naar hedendaagse vraagstukken op het gebied van economie en management. De auteurs belichten vanuit verschillende perspectieven de potentiële verschuivingen, belemmeringen, voordelen en resultaten van duurzame innovatie.

modulair juni

08