modulair

Jaargang: 2021 | Editie: 03 | Juni

SAVE THE DATES!

DIES NATALIS

360°

kijk op gezondheid

Tijdens de viering van onze 37e dies natalis houdt prof. dr. Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, haar rede. Vervolgens reikt onze rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens een eredoctoraat uit aan prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, die zijn rede daarna geeft. Aansluitend vindt de uitreiking van de OU Wetenschapsprijs 2021 plaats aan een onderzoeker verbonden aan de Open Universiteit die zich onderscheidt door uitzonderlijke onderzoeksprestaties.

Livestream

Vanwege de coronamaatregelen kan mogelijk slechts een beperkt aantal gasten deze viering live in het Theater bijwonen. Daarom zal de academische zitting ook online, via de livestream te volgen zijn.

Opening academisch jaar

Na een welkomstwoord van onze voorzitter College van bestuur, dr. Karl Dittrich, houdt prof. dr. Wouter Stol, bijzonder hoogleraar Politiestudies, de rede ‘Digitale veiligheid als veelzijdig, multidisciplinair studieobject’. Vervolgens maken jullie kennis met de nieuwe OU Ambassadeur van het Jaar, alumna Managementwetenschappen Helen Gallagher. Daarna houdt dr. Lodewijk Asscher, voormalig vicepremier en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een rede over Leven Lang Ontwikkelen. Ten slotte geeft de voorzitter College van bestuur een rede en sluit hij het programma af.

Colofon

Modulair is het online studentenmagazine van de Open Universiteit en verschijnt elke twee maanden. Studenten en alumni kunnen het magazine ook lezen in mijnOU, het studentenportaal met alle voor studenten relevante informatie.

Redactie

Dominique Knols (hoofdredactie) Astrid Bastings

Loes Toenbreker

Redactiesecretariaat

Vormgeving

Janine Cranshof

Bas Oberndorff

Aan deze uitgave werkten mee

Ingrid Beckers Greet Imanse Marijke Krekels Yvette Kuiper Fred Meeuwsen Irene van Wesel Peter Strelitski Julien Theunissen

modulair juni

010