DAG VAN HET ONDERWIJS

EEN MOOI EXPERIMENT!

09

Leestijd: 2 minuten


Beeld: Open Universiteit/iStock

Op 10 december vond onze jaarlijkse Dag van het onderwijs plaats. Dit jaar helaas geen bijeenkomst met presentaties, workshops, verkiezingen, lunch en borrel. Door de omstandigheden werd de dag, of liever de middag, uitgezonden via Teams Live. Een waar experiment! Het had eigenlijk iets van een interactieve televisie-uitzending. Dat maakte het mogelijk dat ook onze studenten de middag konden bijwonen.

Programma

Het programma was beperkt tot de verkiezingen van respectievelijk de OU-docent van het jaar en het onderwijsproduct van het jaar. De door de studenten verkozen Docenten van het jaar per faculteit werden toegesproken door hun decanen, die daarbij gebruik maakten van de lovende woorden van hun studenten. Uit de ingediende onderwijsproducten werd door een deskundige jury een shortlist van drie producten opgesteld. Deze drie producten werden tijdens de middag gepresenteerd en er was gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen via de chat.

Docent van het jaar

De genomineerden voor OU-docent van het jaar waren de volgende facultaire winnaars:

Rechtswetenschappen: Michiel van Oosterzee

Psychologie: Ron Pat-El

Onderwijswetenschappen: Femke Nijland

Bèta: Natuur- en Milieuwetenschappen: Jikke van Wijnen

Bèta: Informatica: Hugo Jonker

Bèta: Informatiekunde: Rogier van de Wetering

Management wetenschappen: Mario Kieft

Cultuurwetenschappen: Susan Hogervorst

Winnaar: Hugo Jonker

Hugo Jonker werd tot OU-docent van het jaar van de Open Universiteit verkozen en ontving uit handen van de organisatie een cheque die naar eigen wens besteed kan worden aan onderwijs of onderzoek.! Hugo wordt ook de OU-kandidaat bij de landelijke ISO-verkiezing van Docent van het jaar. Maar zoals een van de studenten opmerkte: Het is onnodig om aan rankings te doen. Iedereen heeft zijn best gedaan en dus is iedereen is 'docent van het jaar'.

Teams-live sessie terugkijken

Wilt je de Teams-live sessie terugkijken? Dat kan: 1. Klik op de onderstaande button 2. Klik op annuleren 3. Klik op Bekijken op het web 4. Klink op Anoniem deelnemen

Onderwijsproduct van het jaar

Veel docenten hebben zich gezamenlijk ingezet voor het ontwikkelen van onderwijsproducten die bijdragen aan de kwaliteit van ons onderwijs. Tijdens de Dag van het onderwijs werden de volgende producten gepresenteerd:

Peer-review software

Rogier van de Wetering (projectleider, Bèta/IK) Harry Martin (Bèta/IK) Rob Kusters (Bèta/IK) Lloyd Rutledge (Bèta/IK) Rachelle Boshua (Bèta/IK) Guy Janssen (Bèta/IK) Kees Pannekeet (ECO) Karel Kreijns (Onderwijswetenschappen) Maartje Hendrikx (Onderwijswetenschappen)

DDguide

Kim Dirkx (OW) Iwan Wopereis (ECO) Wiebke Eberhardt (CPO) Diverse medewerkers van ECO en OW

Cursus Management en Organisatie

Johan van den Boomen (MW) Petra Neessen (MW) Sander Durville (MW) Ward Ooms (MW) Wendy Kicken (ECO) Hub Kurvers (ECO) Aad Slootmaker (ECO) Jeroen Berkhout (ECO) Konstantinos Georgiadis (ECO).

Winnaar: Peer Review software

De uiteindelijke winnaar werd het product Peer review software. Het ontwikkelteam mag deze overwinning vieren met een gezamenlijk etentje. Alle genomineerde onderwijsproducten zullen als best practices worden opgenomen in het Kennisportaal en – voor zover relevant- In DDGuide.

Modulair December

08