modulair

Rubriek: Voorwoord

Tekst: Loes Toenbreker | Fotografie: Janine Cranshof

Ready.. set ....

01

Een nieuwe start. Als een frisse wind, het avontuur tegemoet. Boordevol nieuwe mogelijkheden, uitdagingen en belevenissen. Zo voelde ik mij afgelopen februari, toen ik met een gezonde kriebel in mijn buik de deur binnenwandelde bij de Open Universiteit om te starten met mijn nieuwe baan als communicatiemedewerker webredactie. En zoals bij elk nieuw begin, is de eerste stap: jezelf open stellen. Nieuwsgierig zijn, ontmoeten, al je voelsprieten uitzetten en ontdekken! Want er is zoveel te beleven als je durft te kijken én durft te leren.

Maakt een frisse start gelukkig? Wat is geluk eigenlijk?

Voor een nieuwe start is het nooit te laat. Neem onze student Michiel Boer. Een echt familiemens, die zijn gezin en kinderen altijd op de eerste plaats zet. Toen zijn zoons uitvlogen en hij wat meer tijd kreeg, besloot hij opnieuw te gaan studeren en ontdekte hij dat hij leergieriger is dan ooit.

Over leergierig gesproken. Omdat wij niets liever doen dan kennis met zoveel mogelijk nieuwsgierige mensen delen, zijn we een nieuwe podcasterie gestart. Over Denken heet ie. Alles behalve een saai hoorcollege, en zeker leuk voor jou als student. Want journalist Nynke de Jong stelt onze wetenschappers en misschien ook jouw docent net zo lang vragen totdat zij - en de luisteraar - iets nieuws heeft geleerd.

Loes Toenbreker

Redacteur Modulair

Maakt nieuwe dingen leren en doen trouwens gelukkig? En zo ja: hoe vertaalt zich dat geluk dan naar onze economie en naar het bedrijfsleven? Dat is een vraag waar Martijn Burger, net benoemd tot bijzonder hoogleraar Economics of Happiness, het antwoord op weet. In deze uitgave vertelt hij je alles over hoe maakbaar geluk is voor de maatschappij én voor jou als individu.

Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee aan de vooravond van dit nieuwe studiejaar. Een brandschoon jaar waarin een hoop studies worden gestart, hervat of afgerond – yes! Waarin wordt geleerd, gegroeid, soms ook een potje gejankt om er vervolgens weer vol goede moed de schouders onder te zetten.

Want streven we in the end niet allemaal dat ene heilige doel na: een nóg betere versie worden van jezelf? Met die bijna beste versie voelt elke dag als een nieuw begin!

GO!
#DenkOpen

modulair augustus

01