modulair

Jaargang: 2021 | Editie: 04 | Augustus

image

Opening academisch jaar

6 september 18.30-19.45 uur

Iedereen is van harte welkom om de opening via livestream te volgen op ou.nl/oaj. Er zijn helaas geen plaatsen in de zaal meer beschikbaar.

PROGRAMMA Na een welkomstwoord door de voorzitter College van bestuur, dr. Karl Dittrich, houdt prof. dr. Wouter Stol, bijzonder hoogleraar Politiestudies, de rede ‘Digitale veiligheid als veelzijdig, multidisciplinair studieobject’. Vervolgens wordt de OU Ambassadeur van het jaar, alumna Managementwetenschappen Helen Gallagher MSc, voorgesteld en houdt zij een rede. Daarna spreekt dr. Lodewijk Asscher, voormalig vicepremier en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in zijn rede ‘De Open Universiteit als emancipatoire motor’ over het belang van leven lang ontwikkelen. Ten slotte sluit de Collegevoorzitter met de lezing ‘De Open Universiteit als oplossing’ het programma af.

DIES NATALIS

24 september 15.00-16.30 uur Theater Heerlen

Vrijdag 24 september aanstaande vieren we in Heerlen onze 37e dies natalis. Naar aanleiding van onze nieuwe master Gezondheidswetenschappen is het thema dit jaar: 360 graden kijk op gezondheid. Studenten zijn van harte uitgenodigd om de viering in Theater Heerlen of via de livestream bij te wonen. Aanmelden Vanwege de huidige coronamaatregelen is slechts een beperkt aantal plaatsen in Theater Heerlen beschikbaar. Meld je daarom op tijd aan als je de diesviering in het theater wil bijwonen. Dat kan via ou.nl/dies. Hier kun je op 24 september ook de livestream volgen en vind je het programma van de viering.

Olympisch goud in Tokio

Voor ons waren de Olympische Spelen extra bijzonder: verschillende gouden medailles werden namelijk in de wacht werden gesleept door onze studenten die topsport combineren met een studie.

Natuurlijk feliciteren we álle deelnemende studenten met hun prestatie, maar willen we de medaillewinnaars Harrie Lavreysen (baanwielrennen), Matthijs Büchli (baanwielrennen), Shanne Braspennincx (baanwielrennen), Maria Verschoor (hockey), Lauren Stam (hockey), Laurien Leurink (hockey) en alumna Caia van Maasakker (hockey) extra in het zonnetje zetten. Bij deze dus: VAN HARTE GEFELICITEERD!

Paralympiërs Op 24 augustus gaan de Paralympische Spelen van start. Wij wensen alle deelnemers veel succes, en duimen extra voor onze studenten Jitske Visser (rolstoelbasketbal), Liesette Bruinsma (zwemmen) en Maud de Rue (dressuur). Sinds de ondertekening van het Actieplan Flexibel Onderwijs en Topsport door de Open Universiteit kunnen studerende topsporters met een door NOC*NSF erkende talent- of topsportstatus binnen de Open Universiteit gebruikmaken van aanvullende faciliteiten.

Colofon

Modulair is het online studentenmagazine van de Open Universiteit en verschijnt elke twee maanden. Studenten en alumni kunnen het magazine ook lezen in mijnOU, het studentenportaal met alle voor studenten relevante informatie.

Redactie

Dominique Knols

(hoofdredactie) Astrid Bastings

Loes Toenbreker

Redactiesecretariaat

Vormgeving

Janine Cranshof

Bas Oberndorff

Aan deze uitgave werkten mee

Ingrid Beckers

Tamara Boere Laurie Delnoij Marco Koolen

Laura Knipsael Yvette Kuiper Arshak Mazloumian Ruben de Muynck

Vivian Rompelberg Peter Strelitski

Marco Tramonte Wendy van Zanten

modulair augustus

012