modulair

Rubriek: Column

Leestijd: 1 min | Tekst: Tamara Boere | Fotografie: Tamara Boere

Nog eerst even de slingers ophangen

07

Tamara Boere (32) woont samen met haar partner Sjors en 2 kleine kinderen Sofie en Sam in Krimpen aan den IJssel. Ze start in september met het schakelprogramma Management om vervolgens door te kunnen stromen naar de Master Managementwetenschappen (MSc). De komende maanden deelt zij haar ervaringen met jullie in Modulair.

Binnenkort is het 1 september, de datum waarop ik start met het schakeltraject. Inmiddels is er meer informatie beschikbaar gesteld in het digitale portaal. In het portaal staat onder andere welke lesdagen ingepland zijn, wie mijn eerste aanspreekpunt is en wat de verwachtingen zijn op hoofdlijnen.

Met gezonde spanning zit ik te wachten op het lesmateriaal van de opleiding. Deze verwacht ik een dezer dagen thuis gestuurd te krijgen. Ter voorbereiding koop ik zo nu en dan wat schrijfwaren en ben ik wat aan het ronddartelen in huis, zodat mijn werkplek er weer netjes bij staat. Dit hoort ook bij een stuk mentale voorbereiding als je een ‘control-freak’ bent, zoals ik.

Door mijn enthousiasme heb ik mede door middel van social media laten weten dat ik deze uitdaging aan ga. Dit heeft tot meer reacties geleid dan dat ik had verwacht. Deze reacties waren over het algemeen erg leuk, vaak persoonlijk en geven me vertrouwen in de stap die ik nu ga zetten. Ook ben ik in contact gekomen met een organisatie waar ik een stap vooruit kan gaan zetten richting mijn uiteindelijke doel op lange termijn. Per 1 september verander ik ook nog eens van werkgever. Dubbele nieuwe start dus met veel veranderingen. Naast alle theoretische overwegingen die daaraan vooraf gegaan zijn kijk ik er ontzettend naar uit om in contact te komen met nieuwe mensen. Ik hoop dat dit leidt tot nieuwe inzichten en andere invalshoeken.

‘Een dubbele nieuwe start met veel veranderingen

Aangezien mijn tijd en energie straks een andere verdeling krijgt heb ik me voorgenomen om deze zomer dierbaren om me heen te laten blijken dat ik ze hoog heb staan. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik tot op heden heb mogen krijgen. Ik hang nog even de slingers op, voordat het echte werk gaat beginnen!

Tamara Boere

Heb je haar kennismaking gemist?

Lees hier haar eerste column

Modulair augustus

07