modulair

Rubriek: Studentenraad

Leestijd: 2 min | Tekst en foto: Arshak Mazloumian

011

Ervaring van een studentenraadslid

Hi, even kort voorstellen, mijn naam is Arshak Mazloumian en sinds 2019 ben ik lid van de Studentenraad. Een keuze waar ik zeker geen spijt van heb. Als lid van de SR ben je een ware spin in het web en kun je veel bereiken voor medestudenten. Als raad hebben we het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen dat tentamens tegenwoordig zowel fysiek als digitaal afgenomen kunnen worden, waardoor meer flexibiliteit wordt gecreëerd voor studenten. Je merkt als raadslid dus dat de mening van jou en je collega’s er echt toe doet. Mocht de ambitie er zijn dan kan ik je dus zeker aanraden om je te kandideren!

Studentenraadverkiezingen 2021

Als je graag meepraat over onderwijs en medestudenten wil vertegenwoordigen op een hoog niveau in de organisatie, is dit je kans!

De studentenraadverkiezingen komen er binnenkort weer aan. Maar wat is de studentenraad precies?

De studentenraad (SR) bestaat uit negen studenten die alle studenten van de Open Universiteit vertegenwoordigen. Als SR-lid praat, denk en besluit je mee over het onderwijs op de Open Universiteit. Dat kan over van alles gaan, zoals tentamenvormen, maar ook de afhandeling van klachten en waaraan het geld dat de Open Universiteit krijgt van de overheid besteed wordt. De SR komt minimaal één keer in de vier weken bij elkaar voor een algemene vergadering. Daarnaast zijn er vergaderingen over specifieke onderwerpen, zoals kwaliteitsgelden en het interstedelijk studentenoverleg (ISO), waar met andere universiteiten visies over hoger onderwijs worden uitgewisseld. Ook is er regelmatig overleg tussen de SR en de Ondernemingsraad, ook wel de Gemeenschappelijke Vergadering genoemd en overleggen we met het College van Bestuur van de OU. De SR heeft op grond van de Wet op het Hoger Onderwijs (WHW) wettelijke advies- en instemmingsbevoegdheden. Daarmee zijn we een serieuze gesprekspartner voor het College van Bestuur.

Waarom zou je lid willen worden? Als SR-lid kun je direct invloed uitoefenen op het beleid van de OU. Dus als je graag meepraat over onderwijs en medestudenten wil vertegenwoordigen op een hoog niveau in de organisatie, is dit je kans! Een dergelijke ervaring staat uiteraard zeer goed op je CV. Hoe word je lid? Om de twee studiejaren zijn er studentenraadverkiezingen. Dit najaar kun je je kandidaat stellen en krijg je de mogelijkheid om een online profiel aan te maken waar je jouw verhaal en speerpunten kan delen. Zo weten andere studenten waarom ze op jou moeten stemmen! De kandidaten met de meeste stemmen, worden verkozen tot studentenraadslid. Meer weten? Heb je een vraag, opmerking of suggestie voor onze SR? Stuur dan een e-mail naar studentenraad@ou.nl of stuur een bericht via de Studentenraad Facebook-pagina

Modulair augustus

011