'Ben gelukkig met wat je hebt en droom van wat komen gaat'

Liefde is ...


Wat een geweldig voorrecht om dit keer het voorwoord te mogen schrijven. Niets mooier dan de liefde en de ontdekkingstocht naar geluk! Voor de een zit geluk in kleine groene blaadjes aan fris geurende lentebomen of fluitende vogels tijdens een vroege ochtendwandeling door het bos. Heerlijk wegdromen aan het strand verzonken in je eigen gedachten of genieten van spelende kinderen op straat. Het zijn vaak de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken. Althans, dat denk ik.


Is geluk maakbaar vraag ik me wel eens af? Kunnen we blij zijn met wat we hebben? Of zijn we altijd op zoek naar nog meer geluk? Onze hoogleraar Levenslooppsychologie Nele Jacobs is gespecialiseerd in dit thema en weet er dus alles van! Of ze zelf gelukkig is …? Lees haar antwoorden maar eens op de tegeltjeswijsheden die wij haar voorlegden.


Een ding is me overigens wel duidelijk geworden de afgelopen jaren: het thema liefde en geluk zit echt overal diep in geworteld. Ook in de studie dus. Jullie studie. Ook jullie zijn op zoek naar verandering en geluk. Het roer om, een nieuwe baan, persoonlijke groei. Alles draait om geluk en gelukkiger worden. Toen ik het interview met Eelco Wilkens las vond ik het dan ook mooi ook om te zien dat hij afsluit met ‘kinderen hebben recht op een gelukkige kindertijd’. Niet zijn eigen geluk, maar dat van anderen staat voorop.


En in the end is dat wat we willen: zelf gelukkig zijn en hopen dat je kinderen en iedereen waar je van houdt net zo gelukkig is.


Ik wens jullie heel veel liefde en studiegeluk!


Dominique Ubachs

Dominique Ubachs is hoofdredacteur van Modulair.