En daar sta je dan…'

Met je snufferd, full page in een magazine. Wie wil dat nou niet? Nou, ik dus. Eigenlijk.

Als communicatieadviseur bij de Open Universiteit heb je volgens mij de leukste baan die je maar kunt wensen. Alleen al dit magazine is een bron van inspiratie. Ik raak niet uitgelezen bij alle verhalen die jullie met ons delen. ‘Wat een doorzettingsvermogen, energie en passie bezitten onze studenten,’ zeggen wij vaak tegen elkaar in een redactievergadering. En wij mogen daar dan een mooi jasje omheen gieten in de vorm van een online magazine. Hoe mooi is dat!

Die passie herken ik wel. Toen wij met ons team zo’n anderhalf jaar geleden startten met het ontwikkelen van een nieuwe merkidentiteit, werd er een vuurtje in me aangewakkerd. Dát ging mijn project worden. Want hoe leuk is het om opnieuw na te denken over de positionering van je organisatie en om de drijfveren van onze studenten in kaart te brengen. En daar dan beeld, copy, kleur, typografie en audio aan te koppelen. Het werd een project waarin we ons volledig hebben vast gebeten, enorm veel van geleerd hebben en nóg meer plezier aan beleefd hebben. De krenten uit pap dus. En ja daar krijg ik energie van.

Dat je dan vervolgens fotografierichtlijnen opstelt waar je jezelf ook aan dient te houden, haha ja dat is part of the deal! En dan kom je dus met je snufferd in het magazine. Full page. No nonsense.

De nieuwe huisstijl wordt beetje bij beetje uitgerold. De studiegidsen, website en social media uitingen hebben al een gedaanteverandering ondergaan. We zijn benieuwd naar wat jij ervan vindt!

Dominique Knols

Hoofdredacteur Modulair