modulair

#Open Universiteit

Geen fysieke uitreikingen, geen plechtige bijeenkomsten. Zo ontzettend jammer! Maar wel een aantal leuke updates die via social media onder onze aandacht kwamen. Martijn en Tessa bijvoorbeeld deelden graag het behalen van hun eindstreep via LinkedIn. Ben jij net afgestudeerd en deel je dat op social media? Gebruik dan #OpenUniversiteit en je vindt jezelf misschien wel terug in deze rubriek.

Tessa Janssen

11-11 was de eindverdediging van mijn thesis ‘De onderstroom die niemand ziet, bepaalt de richting op ieder gebied’. Het doel van mijn onderzoek was de bestaande kennis over de onbewuste interactieprocessen binnen een veranderingstraject verder te specificeren door Transactionele Analyse in het kader van het Complexiteitsdenken te plaatsen. Het was een lange reis maar afgelopen vrijdag had ik mijn online diploma uitreiking. Met een hartverwarmende laudatio van mijn begeleider die mij 3 jaar bijgestaan heeft, waarin heel het proces van op mijn tandvlees lopen, bijna koelbloedig stretchen om mij te laten groeien maar ook de erkenning die groter is dan een master titel in naar voren kwam: “Dit 'glans geven' aan veranderingen, met dat kleine kwastje, die kleine interventie, vind ik erg passen bij jou. Verandering gaat bij jou niet alleen over efficiëntie en effectiviteit, over instrumentele en lineaire logica, over 'grote verhalen' en 'grootse plannen', maar om kleine dingen, kleine interventies die de transformatie naar iets zinvols mogelijk maken, iets wat relevant en waardevol is. Veranderen gaat bij jou om betekenisvol veranderen." ‘Grote dromen kennen grote draken’ maar ik hoop in de toekomst nog veel glans te mogen geven aan veranderingen! #OpenUniversiteit #DenkOpen

Martijn van Goch

De Master of Science in Management is afgerond! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht ooit een masteropleiding te starten, laat staan succesvol af te ronden. Dit kwam door het advies van mijn basisschool om VMBO te volgen. Ik zou niet meer kunnen. Nu sta ik hier met een 'academische baret' op mijn hoofd. Mijn kwartet van studiediploma's (VMBO, MBO, HBO en MSc) is compleet. Het is een kwartet van leergierigheid en doorzettingsvermogen. Ik kan het wel. Ik bedank mijn familie, vrienden, collega's, docenten, medestudenten, werkgevers, collega's en iedereen die in mij zag wat ik juist wel kan. Ik wil je hiermee ook bemoedigen om vast te houden aan datgene je wel kunt en daar je tijd en aandacht op te vestigen. Je kunt het.

#OpenUniversiteit #DenkOpen

modulair februari

06