modulair

Tekst: Astrid Bastings | Fotografie: Janine Cranshof

Lente schoonmaak

#VooruitKijken #Astrid

01

Astrid Bastings

Redacteur Modulair

'April is de tijd van de eerste zon en dat doet toch ook wat met je'

De laatste tijd betrap ik mezelf erop dat ik regelmatig terugkijk op het laatste jaar. Deed ik dat eerder in december, terugkijken en vooruitblikken op het nieuwe jaar, nu doe ik dit in april.

Maart 2020 is toch wel een markeringspunt, er is een tijd voor-Covid en een tijd na-Covid. Gelukkig ben ik niet de enige. Wat een jaar! Alles werd anders: omgaan met ziekte en als je geluk hebt gezond blijven, thuiswerken, minimale sociale contacten en niet sporten. Blijft bijna alleen online studeren over. En natuurlijk andere bezigheden binnenshuis zoals koken en bakken en lezen. Langzaam weer voorzichtig vooruit kijken. In deze Modulair van alles een beetje. Een terugblik op een succesvolle online alumniweek met boeiende seminars en leuke contacten. Martine Coun vertelt over Het Nieuwe Werken en haar promotietraject over leiderschap bij verplicht thuiswerken. En hóe zij dit deed, promoveren met een fulltime baan en gezin. Student Alden Pervan veranderde gewoon van koers en koos alsnog voor een studie Rechten.

Maar we lichten ook een tipje van de sluier op over het programma Digitale OU met o.a. de plannen voor een nieuwe leer-en werkomgeving en een nieuw tentamensysteem, alles om de studiebeleving te verbeteren.

Gelukkig is april ook de tijd van de eerste zon en dat doet toch ook wat met je. De vingers jeuken om in de tuin aan de slag te gaan. Ramen en deuren open, grote schoonmaak in mijn huis en in mijn hoofd. Gordijnen wassen en nieuwe recepten uitproberen. Ik doe mezelf een bos lentebloeiers cadeau. En de eerste keer in het zonnetje, wel nog op mijn eigen terras. Ik kijk uit naar de eerste asperges en wacht met smart op mijn tomatenplantjes. Ook wel weer fijn om je te realiseren dat je kunt uitkijken en genieten van de kleine dingen in het leven.


Grote schoonmaak in mijn huis en in mijn hoofd

modulair april

01