modulair

Jaargang: 2021 | Editie: 02 | april

INHOUD

01

Voorwoord

Redactielid Astrid Bastings blikt niet in december terug op 'het afgelopen jaar'. Sinds corona een niet meer weg te denken onderdeel is van het leven, lijkt april hét moment van bezinning, terugblikken en vooruitkijken.

02

De student

Alden Pervan had eerst levenservaring nodig om de juiste studiekeuze te maken. Zoals hij zelf zegt heeft hij 'eigenlijk heb alles andersom gedaan in zijn leven'. De studie Rechtswetenschappen bleek een schot in de roos.

03

Digitale OU

Rector magnificus Theo Bastiaens vertelt enthousiast over de Open Universiteit: 'Dankzij digitale vernieuwingen worden we steeds meer een academische community'.

04

Leesclubs

De behoefte aan leesclubs is blijkbaar groot. Docent Susan Hogervorst plaatste een oproep en had al gauw 100 deelnemers. Studenten vertellen pover de meerwaarde en het belang van de leesclub.

05

Martine Coun

Docent én gepromoveerd op het thema Leiderschap bij thuiswerken. Een pittige taak naast haar gezinsleven. Wat dreef haar tot deze promotie? En vraagt deze coronatijd ander leiderschap of is er niets veranderd?

06

Alumna

Liesbet Snoeys behaalde vorig jaar haar master Onderwijswetenschappen. Ze blikt terug op haar keuze en drijfveren en vindt het een fijne gedachte dat er nog zoveel te leren valt.

07

Alumniweek

De eerste alumniweek mag met gepaste trots een succes genoemd worden: de webinars vielen zowel inhoudelijk als organisatorisch in goede aarde. Enkele deelnemers lichten hun enthousiasme toe.

08

Kwaliteitseisen

De Open Universiteit ontvangt 8,5 miljoen euro van de overheid om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Dat is veel geld. Maar wat doen we ermee? En welke onderwijsproducten zijn hiervan in samenwerking met de SR en OR ontwikkeld? Projectleiders Emilie Hilbers en Han Roffelsen lichten toe.

09

Colofon