modulair

Artikel: Studietips

Leestijd: 2 min

10 gouden studietips

van medestudenten

03

Studeren. Werken. Sporten…. Eerlijk is eerlijk. Een bachelor of master halen naast een druk sociaal leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is keihard werken. Knokken. Vallen. Doorzetten. Opstaan. Wij vroegen onze studenten op social media naar hun gouden studietip! Zodat jij vol goede moed van start kunt in dit nieuwe studiejaar!

1

Na 1 academiejaar aan de OU is plannen voor mij het belangrijkste in combinatie met gezin en werk. Tijdig beginnen aan een cursus zodat je wat voorsprong hebt, neemt veel stress weg tijdens het kwartiel. Daarnaast: maak het gezellig! Studeren hoeft niet in een suf kamertje, het kan om het even waar en met iets lekkers.

Sandra Pierpont

2

Small, seemingly insignificant steps completed consistently over time will create a radical difference (compound effect, Darren Hardy)

Martijn Rombouts

3

Begin in een cursusboek eerst met de index, inleiding en slot. Meestal heb je dan meteen de essentie begrepen wanneer je die goed studeert.

Peter Renap

4

Wat mij enorm helpt is het precies bijhouden van de tijd die ik aan de studie besteed. Ik doe dat per vak (cursus) en gebruik zelf de gratis tool Toggl. Het geeft me inzicht in m'n studietijd, maar is vooral een positieve prikkel om door te gaan!

Hans Smits

5

Ik studeer samen met mijn leerlingen. We motiveren elkaar door regelmatig te vragen hoe het ermee gaat en stimuleren elkaar om door te bijten op momenten dat het moeilijk gaat.

Koen van Dessel

6

Stel kleine doelen die je op korte termijn kunt behalen i.p.v. te grote voor de lange termijn. Zo behaal je steeds vaker je doelen en kun je jezelf gemotiveerd houden.

Sander Huegen

7

Wat bij mij ontzettend hielp was dat ik delen van mijn studie direct in kon zetten in mijn werk.

Frans van de Pavoordt

8

Zoek een (of meer) studiemaatje.

Jo-Anne Otten

9

Gebruik methoden uit de lesstof om je eigen organisatie te analyseren/verbeteren, dit zorgt voor een beter begrip van de stof en levert mooie inzichten op voor je organisatie. Als ik stof lastig vind probeer ik deze aan anderen uit te leggen of soms zelfs discussies te starten met deze theorie/model in de hoofdrol. Dit helpt het onderwerp dan van meerdere kanten te belichten.

Kiki Olderaan

10

Kies voor effectieve studeer strategieën.

Karin Verstraeten

Wil je nog meer studietips?

Op onze portal Onderwijswetenschappen en op Slim Studeren hebben onze onderwijsprofessionals al hun kennis gebundeld.

Alumnus Mark Achterbergh, onze nieuwe Ambassadeur van het jaar, heeft ook een studietip klaar staan!

Volg ons op YouTube. Daar vind je ook alle podcasts en perroncolleges.

Ken je Studiecoach al? Studiecoach helpt je om je studievaardigheden te verbeteren.

modulair september

03