NIEUWS

Reserveer alvast!

36E DIES NATALIS

11 december 2020

In het huidige academisch jaar vieren we ons 36-jarig bestaan. Op vrijdag 11 december 2020 vindt de viering van de dies natalis plaats in Theater Heerlen met als centrale thema ‘digitalisering’. Drie sprekers belichten het thema vanuit hun eigen perspectief. Tijdens de diesviering reikt de rector magnificus ook de OU Wetenschapsprijs uit. Iedereen is van harte welkom de dies online te volgen. De academische zitting begint om 15.00 uur.

Redes

  • mr. drs. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;
  • Ernst Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland;
  • prof. dr. Theo J. Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit.

Livestream

Binnenkort wordt het programma bekendgemaakt op www.ou.nl/dies-natalis. Vanwege de coronamaatregelen kunnen slechts een beperkt aantal gasten deze viering in het Theater bijwonen. Daarom zal de academische zitting dit jaar ook online, via de livestream te volgen zijn.

Gratis Massive Open Online Course on Marine Litter

Deelnemers uit meer dan 90 landen. Meer dan 22.000 deelnemers in de eerste 3 edities

IN 10 TALEN

Samenwerking van de Open Universiteit en het United Nations Environment Program (UNEP)

Op 26 oktober 2020 start de vierde editie van de gratis Massive Open Online Course on Marine Litter. Met als doel: goede kennis aanbieden en bewustzijn creëren over zwerfafval en (micro-) plastics in zee als zijnde een wereldwijd probleem. Tevens willen we deelnemers aanzetten om met initiatieven en oplossingen te komen voor hun eigen omgeving!

'The knowledge I gained was used to instigate local action providing the basis for me to tackle cigarette butt litter in my region and earned our organisation, www.TenLittlePieces.com, a regional Australia Day Award for Environment & Sustainability 2020'

Alison Foley (foto), Founder & Director Ten Little Pieces

Inschrijven kan nog tot 26 oktober!

Dag van het onderwijs in een ander jasje

Wat wordt het onderwijsproduct van het jaar en wie gaat voor de titel OU-docent van het jaar 2020?

Docent van het jaar

Het afgelopen jaar hebben onze docenten veel aanpassingen moeten maken in hun onderwijs en hard gewerkt om studenten te enthousiasmeren en te inspireren. Daar zijn wij ontzettend trots op en we willen onze docenten dan ook graag in het zonnetje zetten. De winnaar van de verkiezing docent van het jaar ontvangt uit handen van het bestuur een cheque ten behoeve van innovatie in het onderwijs en ondersteuning op weg naar de landelijke verkiezing in het voorjaar 2021.

Heb je nog niet gestemd? Je kunt nog tot 19 oktober stemmen via deze link die je ontvangen hebt in je mailbox. Heb je geen mail ontvangen en wil je wel stemmen? Stuur dan een mail naar docentvanhetjaar@ou.nl.

Onderwijsproduct van het jaar

Onze faculteiten ontwikkelen mooie onderwijsproducten die bijdragen aan ons onderwijs en de kwaliteit daarvan. De faculteiten nomineren in de periode van 12 tot 18 oktober elk één onderwijsproduct. Uit de zeven nominaties kiest een vakjury drie producten, die vervolgens op de Dag van het Onderwijs worden gepresenteerd.

Dus, noteer 10 december in je agenda en laat je stem horen!

Het programma en verdere details van de Dag van het Onderwijs is op onze website te volgen vanaf eind november.

Colofon

Modulair is het online studentenmagazine van de Open Universiteit en verschijnt elke twee maanden. Studenten en alumni kunnen het magazine ook lezen in mijnOU, het studentenportaal met alle voor studenten relevante informatie.

Redactie

Dominique Knols (hoofdredactie) Astrid Bastings

Redactiesecretariaat

Vormgeving

Bas Oberndorff Janine Cranshof

Aan deze uitgave werkten mee

Wendy van den Heuvel

Yvette Kuiper

Fred Meeuwsen

Ellen Rusman

Peter Strelitski (coverfotografie)

Marco Tramonte

Irene van Wesel

Modulair Oktober

09