modulair

Jaargang: 2022 | Editie: 02 | April

ALUMNIDAG

Zaterdag 14 mei a.s. vindt de eerste fysieke alumnidag plaats. Samen met onze alumnivereniging (AVOU) verzorgen we verschillende lezingen rondom het thema 'diversiteit'. Alle faculteiten geven hier hun eigen invulling aan en het belooft een interessante mix te worden van kennisvergaring, netwerken en kennisuitwisseling.

We sluiten de dag af met een borrel.

Alle studenten en alumni zijn van harte welkom!

Ben je niet in de gelegenheid om naar de alumnidag te komen maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van toekomstige alumnidagen en lezingen? Geef hier je gegevens door en we houden je op de hoogte!

Sprekers Een van de sprekers is Zoƫ Papaikonomou (schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente). In haar lezing neemt ze je mee in de Inclusiemarathon. Het is de titel van haar nieuwe boek dat ze schreef met Kauthar Bouchallikt en waarvoor zij samen 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers interviewden. De lezing is een praktische, ongemakkelijke sprint door verschillende thema's van het boek. Lezing 'De inclusiemarathon' Stel je wilt een marathon gaan lopen. Zou je je dan aanmelden voor de marathon van Rotterdam en vrolijk aan de start verschijnen, zonder intensieve training van lijf en geest? Nee. Je gaat als onervaren loper eerst uitzoeken wat het precies inhoudt om een marathon te lopen en welke training je daarvoor nodig hebt. Trainen voor een marathon vraagt om zelfreflectie, balans, flexibiliteit en een realistische opbouw. En vooral om: uithoudingsvermogen.

We vragen een kleine bijdrage in de kosten, ad. 15 euro. Lunch, borrel en goodiebag zijn inbegrepen.

Colofon

Modulair is het online studentenmagazine van de Open Universiteit en verschijnt elke twee maanden. Studenten en alumni kunnen het magazine ook lezen in mijnOU, het studentenportaal met alle voor studenten relevante informatie.

Redactie

Dominique Knols (hoofdredactie) Loes Toenbreker

Redactiesecretariaat

Vormgeving

Janine Cranshof

Vivian Rompelberg

Aan deze uitgave werkten mee

Ingrid Beckers Susanne Geuze Marcel van Hoorn Meyke Houben Peter Strelitski (coverfotografie) Irene van Wesel

modulair april

08