modulair

Rubriek: Voorwoord

Tekst: Dominique Knols | Fotografie: Janine Cranshof

Back to school...

01

Mijn zomervakantie zit er weer op en ik mag weer terug naar school. Naar de campus oké, of eigenlijk gewoon naar m’n werk. Om me gelijk op mijn eerste werkdag onder te dompelen in de laatste loodjes van deze uitgave. En daar begint gelijk mijn stay-in-holiday-modus-dilemma. Althans, dat zou zomaar eens goed kunnen meevallen….

Het zal je bekend in de oren klinken: het voornemen rustig te willen opstarten na je vakantie en zo lang mogelijk in vakantiemodus te blijven om maar zo lang mogelijk relaxed te blijven. Maar hoe dan? In mijn geval zal deze uitgave toch écht op tijd klaar moeten zijn en in jullie geval zal de studie toch écht opgestart moeten worden wil je dat tentamen in één keer halen.

Geen zorgen over mij: de deadline is gehaald en het was nog makkelijk ook. Er is hard gewerkt tijdens mijn vakantie. Maar voor jullie kan het zomaar anders zijn. Werk én studie combineren, met al dan niet de zorg voor kinderen, ouders… ik geef het je te doen. Om het opstarten iets vlekkelozer te laten verlopen hebben we studenten gevraagd naar hun Gouden Studietips. Om ze natuurlijk met jullie te delen! Wat ook kan helpen om iets langer in relax-modus te blijven is de wetenschap dat je als student met een functiebeperking een beroep kunt doen op een buddy. Je hoeft dus niet alles alleen uit te zoeken, en dat is fijn. Én dit jaar rollen we Brightspace uit: de nieuwe leer- en werkomgeving die het studentenleven echt makkelijker maakt. Ingrediënten genoeg om de vakantie-modus nog even aan te laten én tegelijkertijd goed op te starten!

'Ingrediënten genoeg om de vakantie-modus nog even aan te laten'

En laat je vooral ook inspireren door het verhaal van onze student Katrinus Posthumus. Wat een doorzetter!

En ik? Ik ben heel relaxed gebleven deze eerste week. Trots ook weer op het eindresultaat van deze uitgave en nóg trotser op onze studenten die (zo lijkt het soms voor de buitenwereld) zomaar even een studie oppakken of afronden. Supertrots!

Dominique Knols

Hoofdredacteur Modulair

modulair september

01