modulair

Artikel: Nieuw toetssysteem

Leestijd: 2 min | Tekst: Miranda de Kort

Reminder

Open Universiteit start met nieuw toetssysteem

09

In de vorige Modulair stond een uitgebreid artikel over ons nieuwe toetssysteem met proctoring. In juli verscheen er ook een speciale editie van de studentennieuwsbrief over deze verandering en welke gevolgen dit heeft voor studenten. Nu is het dan zover.

Vanaf 12 september gaan alle digitale individuele tentamens (DIT, voorheen CBI) via het nieuwe systeem. In verband met de overzetting naar het nieuwe systeem zijn er geen tentamens van 1 tot en met 11 september. De eerste digitale groepstentamens (DGT, voorheen CBG) in het nieuwe systeem zijn in de tentamenronde van 14 tot en met 17 november 2022.

Goed voorbereid op thuistentamen

De omzetting naar het nieuwe systeem gaat automatisch, hiervoor hoef je zelf niets te doen. Je bepaalt zelf waar je tentamen doet. Als dat niet in het studiecentrum is maar bijvoorbeeld thuis, dan moet je wel checken of je computer of laptop voldoet aan de technische eisen. Dat kun je doen door het test-tentamen te doorlopen. Op MijnOU vind je de tegel online thuistentamen met alle actuele informatie, handleidingen, instructies en het test-tentamen.

Kijk op MijnOU voor meer informatie en maak het test-tentamen zodat je goed voorbereid ben op je eerste echte toets!

modulair september

09